SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skövde Simsällskap
Simidrott

Träningstider Söndagar:

12.10-13.10

 

Mål:

  • Benspark på sida
  • Ska kunna skjuta ifrån i streamline i både mag - och ryggläge
  • Har en drivande benspark i mag - och ryggläge
  • Kunna simma 25 m frisim med bra teknik
  • Kunna simma 25 m ryggsim med bra teknik
  • Kunna dyka med streamline
  • Delta på Pirayatävling
 
Teknik Höstterminen 2023
 
Start vecka 34
Anmälan via mail eller telefon
 
Skövde Simsällskap har träningsgrupper för de barn som vill lära sig alla frya simsätt och även prova på hur det är att tävla i simning. Teknikgruppen är den första introduktionen för barnen att utveckla sin simning. Här får man lära sig att bland annat simma rygg- och frisim med bra teknik och även börja lära sig fjärilsim. Förkunskapskraven för Teknikgrupp är att barnet per definition är simkunnig, d v s att hon/han klarar målen i simskolans Hajen. 
 

Vi har tre olika nivåer av teknikgrupper. Tränarna går efter varje termin igenom grupperna och flyttar upp de simmare som anses klara av det till nästa nivå. Samtliga grupper deltar i vi vår populära Pirayatävling. Tävlingen är en klubbtävling där simmarna tävlar mot sig själva och en i förväg fastställd tid. Man tävlar i två olika simsätt per tävling och distanserna är från början 25 m, när simmaren tagit guld i ett simsätt går man vidare till att simma 50 m i det simsättet. Simmarna har chans att erövra en medalj i valörerna brons, silver, och guld.

 

Skövde Simsällskaps har från och med höstterminen 2013 bedrivit Teknikskoleverksamhet för barn som följer Svenska Simförbundets Simlinjen. Simlinjen är ett pedagogiskt verktyg som ska underlätta för att få en röd tråd i verksamheten. Det finns tre olika nivåer i Teknikskolan. Grupperna i Simlinjen bygger på barnens kunskapsnivå. Det finns delmål och slutmål i grupperna. När de klarat slutmålet är de redo för nästa grupp. 

 

Sammanlagt är det ca 14 lektionstillfällen per termin och lektionerna är 60 min. Observera att alla anmälningar till kurser/träningar är bindande.

 

Obs i avgiften ingår idrottsrabatten! Föreningen är beroende av olika intäkter och som deltagare är det obligatoriskt att sälja tre häften av Idrottsrabatten som kostar 100 kr/styck per termin.

 

Avgift teknik 1:

Träningsavgift 800 kronor per termin

Medlemsavgift 200 kronor per år, alt. familjemedlemskap 500 kr/år och familj.

Idrottsrabatten 300 kronor per tre häften 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Skövde Simsällskap, 02/05 18:59 
Skövde Simsällskap, 23/04 18:53 
Skövde Simsällskap, 06/04 10:39 
Skövde Simsällskap, 20/03 23:04 
Skövde Simsällskap, 20/02 08:00 
 
Våra sponsorer